У Старій Вижівці загасили пожежу, яка сталася через підпал сухої трави

30 Березня 2022, 10:59
Пожежа 1055
Пожежа

На Волині рятувальники ліквідували дев'ять пожеж сухої трави на відкритих територіях. 

Про це інформують на сторінці волинських рятувальників у фейсбук.

Площа угідь, охоплених вогнем 29 березня склала понад 23 гектари, пожежі зафіксовані в усіх районах області. Усі пожежі спричинені необережним поводженням з вогнем невстановлених осіб, фактично – зумисними підпалами сухої рослинності на відкритих територіях, присадибних та дачних ділянках.

Горіла торішня трава й чагарники біля села Діброва Голобської територіальної громади, на вулицях Брестській, Лісовій та на дачному масиві «Калина» у Ковелі. В урочищі Ковлі біля села Новосілки Маневицької територіальної громади осередками на площі 10 гектарів горіла суха трава, чагарники й самосів, а в селищі Стара Вижівка суха трава й чагарники – на площі 5 гектарів. Пожежі на відкритих територіях зафіксовані минулої доби також у Зимнівській, Боратинській та Камінь-Каширській територіальних громадах.

Силами рятувальників, працівників місцевої пожежної охорони, лісового господарства усі пожежі ліквідовані.

Загалом з початку року в області трапилося 221 пожежа на відкритих територіях на площі понад 653 гектари, 1 пожежа на торфовищі та 1 пожежа у лісі.

«Ризик виникнення пожеж в екосистемах в області й на території усієї держави залишається високим. Наслідки такого злочинного господарювання на своїй землі були відчутні й у мирний час. Нині ж, коли необхідно акумулювати наші сили для захисту рідного краю, на гасіння пожеж сухої трави затрачається чимало людських і матеріальних ресурсів. Тож, рятувальники закликають громадян припинити спалювання сухої рослинності! Пам’ятайте: такі дії у воєнний час прирівнюються до диверсії і передбачають суворе покарання. Захищайте землю, на якій живете, а не знищуйте її!», – зазначили у повідомленні рятувальники.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024