Загальна мобілізація в Україні: що робити у разі отримання повістки

26 Березня 2022, 04:00
Загальна мобілізація в Україні: що робити у разі отримання повістки 1577
Загальна мобілізація в Україні: що робити у разі отримання повістки

В рамках прийнятого закону про загальну мобілізацію, оголошену 24 лютого 2022 року указом президента, повістки можуть вручати будь-де, а не лише вдома чи за місцем роботи.

Мобілізація проводитиметься протягом 90 днів із моменту набрання чинності відповідного закону, проте отримання повістки не означає зарахування до лав ЗСУ, інформує НВ.

«Отримання повістки не означає автоматичне зарахування до лав ЗСУ чи інших військових підрозділів. У такий спосіб в центрах комплектування та соціальної підтримки перевіряють та оновлюють інформацію про військовозобов'язаних», – зазначив у своєму Telegram-каналі речник оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

За словами посадовця, сповіщення вручають посадові особи районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. У них можна просити на перевірку документи.

Чоловік, який отримав повістку, має з’явитися до військкомату та стати там на облік. Відповідальність за неявку до військкомату може бути як адміністративною, так і кримінальною.

Разом з тим Сергій Братчук зазначає, що рішенням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка практика вручення повісток на блок-постах наразі поки що продовжена не буде.

Читайте також: Мобілізація на Волині: військовим потрібні медики

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024