На Волині вигоріло 11 гектарів сухої трави

12 Березня 2022, 16:23
На Волині вигоріло 11 гектарів сухої трави 233
На Волині вигоріло 11 гектарів сухої трави

За добу 11 березня на Волині виникло 9 загорянь сухої трави, які вже ліквідували рятувальники.

Про це повідомили у Волинській обласній військовій адміністрації.

Зокрема у містах Ковель, Рожище та на територіях Шацької, Голобської, Турійської громад Ковельського району, а також Оваднівської Володимир-Волинського району з вогнем боролися професійні рятувальники, яким допомагали працівники місцевих пожежних команд. 

Вогонь зупинили. Загальна площа горіння сухої трави та чагарників на території усіх громад – 11 гектарів. Щодня кількість підпалів сухої трави зростає. 

«Чому люди не усвідомлюють, що підпалюючи сухотрав’я, допомагають не країні, а ворогу, оскільки кожен виїзд пожежного авто – це не лише затрачений час та сили рятувальників, а й пальне, якого і так бракує усім», – йдеться у повідомленні.

Для ліквідації пожеж сухотрав’я загалом залучили 12 одиниць пожежної техніки та 35 чоловік особового складу ГУДСНС України у Волинській області та місцевої пожежної охорони краю. 

Рятувальники нагадують волинянам, які забули, або свідомо під час війни продовжують підпалювати сухі трави та чагарники: за спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Торік в Україні у 18 разів збільшили розмір штрафів за спалювання сухої трави. За таке порушення, вчинене на будь-якій території, громадянин сплачує 3060 гривень. А за підпал сухостою на території природно-заповідного фонду штраф становить від 6120 до 30 600 гривень.

«Волиняни! Пам’ятайте! Спалювання сухої трави у воєнний час прирівнюється до диверсій!» – застерігають в ОВА.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром