«По-попівськи»: у районній бібліотеці смакували чаями

15 Грудня 2017, 14:32
3987

У Старій Вижівці провели атмосферні чаювання.

Напередодні Міжнародного дня чаю у старовижівській бібліотеці відбулося «Тепле спілкування за гарячим чаєм». Учасники заходу у четвер, 14 грудня пригадали чайні традиції різних країн світу. Про це йдеться на сайті бібліотеки.

Про збір трав на Волині та способи їх заварювання розповіла місцева травниця Ганна Каліщук.  Також у бібліотеці провели чайний турнір на зразок таких, які відбувалися у XIV столітті. Учасники дегустували чай, привезений з різних місць і мали визначити його сорт та походження. Переможцями турніри стали Лідія Тусь та Галина Сміла. Затишний вечір продовжили слухаючи поезію та прозу місцевих авторів. Чаювали під твори Олени Чабан, Миколи Курилюка, Любові Євтушик та Ольги Петрук.

Під час вечору присутні мали змогу посмакувати чаєм у всій його різноманітності: з лимоном – «по-панськи», з молоком – «по-купецьки», з яблуком – «по-попівськи», у накладку – «по-міському», у прикуску – «по-селянськи», у приглядку – «по-бідняцьки». До смаку припав також чай із чебрецю, меліси, м'яти в поєднанні з медом, журавлиною та смородиною.











 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024