Волинська лікарка розповіла про небезпечне ускладнення коронавірусу у дітей

10 Лютого 2022, 07:30
Волинська лікарка розповіла про небезпечне ускладнення коронавірусу у дітей 482
Волинська лікарка розповіла про небезпечне ускладнення коронавірусу у дітей

У Волинській обласній дитячій лікарні за весь час пандемії успішно пролікували близько восьми дітей, у яких коронавірус викликав мультисистемний запальний синдром.

Про це у програмі «Телемедицина» на 12 каналі  7 лютого повідомила імунологиня цього медзакладу Ірина Грабовська-Микитюк.

За її словами, коронавірус може викликати у дітей синдром Кавасакі або мультисистемний запальний синдром. За симптомами і наслідками ці недуги дуже схожі.

«Причини цієї хвороби не до кінця зрозумілі, тому що це автоімунні процеси, тобто коли імунітет не розуміє, з чим боротися. При цій хворобі іде запалення кількох систем організму одночасно. Найчастіше це кишківник, що проявляється проносом, дуже високою температурою 38,5-40 градусів, яка важко збивається. Закінчується це все таким ускладненням, як коронарит, тобто запаленням судин, які оточують і живлять наше серце», – розповіла лікарка про перебіг недуги.

«Якщо її невчасно діагностувати і неправильно пролікувати, пожиттєво залишаються аневризми, тобто розширення судин навколо серця. Як наслідок настають серцева недостатність, легенева гіпертензія. Тобто це каскад не дуже добрих процесів, які починаються внаслідок того, що дитина перехворіє на мультисистемний запальний синдром», – наголосила Ірина Грабовська-Микитюк.

«У нас таких дітей я пригадати можу вісім. І всіх їх ми успішно вилікували», – додала вона.

Щоб запобігти важким ускладненням, імунологиня рекомендує робити щеплення від коронавірусу дітям від 12 років.

Читайте також: Волинська лікарка розповіла, чи можна розтирати хворих дітей алкоголем. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39