Тепер не холодно: завдяки Степану Івахіву у Дубечному відремонтували дитсадок

25 Січня 2022, 18:35
Тепер не холодно: завдяки Степану Івахіву у Дубечному відремонтували дитсадок 1259
Тепер не холодно: завдяки Степану Івахіву у Дубечному відремонтували дитсадок

Роками в дитсадку села Дубечне мерзли вихованці. Приміщення ж старе, десятки років воно – без грошей на ремонт. 

Малечі доводилося грітися верхнім одягом, бо електричне опалення геть тепла не додавало. Коли надворі вирували морози – діти частіше були дома, аніж відвідували садок. Цьогорічна зима у Дубечному – перша, коли у дошкільному закладі тепло. Тут нарешті провели повноцінне опалення, а ще – відремонтували будівлю. Про це пише 12 канал. 

У старшій групі дубечненського дитсадка – 20 вихованців. Стільки ж і в молодшій. Більше будівля колишнього колгоспу вмістити не може. Її звели ще в 70-х роках минулого століття. Батьки завжди нарікали на умови, а найбільша проблема – постійний холод у приміщенні. Опалення в садку просто не було.

І це при тому, що у сюди приїжджають діти із сусідніх сіл громади. 

 

«Узагалі в нас є приміщення, яке віддане під побудову дитячого садочка. Зроблений проєкт на садочок, на майданчик, але в нас немає коштів, щоб його зробити», – каже директорка Дубечненського закладу дошкільної освіти «Дзвіночок» Світлана Мовшук.

Аби прийняти усіх охочих діток, зокрема, і з сусідніх сіл, хотіли перебудувати колишню школу мистецтв у дитсадок. Кілька разів проєкт подавали державі. Щоправда, добитися фінансування так і не вдалося. Та й часу на очікування грошей, аби з нуля облаштувати новий дитячий садок, не було. Належні умови потрібні вже, тож вирішили ремонтувати той садок, що мають.

Читайте також: Ремонт у Сереховичах: завдяки Степану Івахіву в селі з’явився ЦНАП. 

«Ми вирішили звернутися до народного депутата Степана Івахіва з проханням посприяти. Нам потрібно було утеплити приміщення, зробити комфортні умови», – каже голова Дубечненської громади Анатолій Костючик.

У селі розповідають: народний депутат зреагував оперативно і забезпечив виділення коштів на ремонт садочка. Гроші виділили за програмою так званого соцеконому – субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

«Завдяки народному депутату Степану Івахіву виділили 1,3 мільйона гривень на реконструкцію нашого дитячого садочка. Був утеплений фасад, перекрита покрівля, викладена бруківка кругом, від шкільної котельні провели опалення», – радіє очільниця закладу. 

Нині дітлахам не доводиться в садку гратися у куртках, як раніше. Їх зігрівають теплі батареї. А привабливі малюнки зовні на будівлі ще більше заохочують дітлахів сюди приходити. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024