У Старовижівському районі посилено контролюють мисливців

28 Листопада 2017, 08:04
2646 Джерело: http://lis.volyn.ua/?p=28274#more-28274

До патрулювання лісових масивів працівниками груп оперативного реагування у вихідні – 25 та 26 листопада – з ініціативи начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка було залучено журналістів районних та обласних видань. Спільні рейди – а таких протягом цієї суботи-неділі відбулося понад 100 –  проводилися в усіх районах області.

Працівниками мобільних рейдових груп у ці вихідні було складено загалом 23 протоколи. Зокрема про порушення правил полювання, – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Варто зазначити, що більшість порушень відбувається через недотримання ст.14 Закону України «Про мисливське господарство», а саме – здійснення полювання без наявності встановленого переліку документів: посвідчення мисливця; щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозволу на добування мисливських тварин; дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання та паспорту на собак мисливських порід у разі їх залучення до полювання.

Нагадаємо, що посилене патрулювання лісових масивів та мисливських угідь працівниками груп оперативного реагування та державної лісової охорони розпочинається традиційно з початком сезону полювання.

Така робота лісової охорони  неабияк стимулює дотримуватися культури ведення полювання. Наприклад, у Горохівському районі, де користувачем мисливських угідь є ДП «Горохівське ЛМГ», із понад 30 перевірених мисливців, у неділю протокол був складений лише на одну особу через відсутність усіх необхідних дозвільних документів. Така ж тенденція відзначається у Маневицькому, Старовижівському районах, де лише протягом цих вихідних також було перевірено кілька десятків мисливців.

Посилене патрулювання лісових масивів із залученням громадських активістів та журналістів відбуватиметься і в наступні вихідні.


1


1



 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024