Їздив п’яний мотоциклом у Дубечному − заплатить 34 тисячі гривень штрафу

31 Грудня 2021, 13:20
Мотоцикл 986
Мотоцикл

Старовижівський районний суд розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який керував мотоциклом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Про це Район.Стара Вижівка стало відомо з постанови суду від 16 грудня 2021 року.

Чоловік 10 вересня 2021 року о 19:48 керував мотоциклом марки «ИЖ Юпітер-5» по вулиці Центральній в селі Дубечне з ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з рота, порушення мови та координації рухів). Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння кермувальник відмовився.  

У судове засідання чоловік не з’явився. Про причини неявки в суд не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подав.

Вину кермувальника у вчиненні правопорушення довели протоколом, в якому мотоцикліст зазначив, що випив пиво, а також довідкою відділу поліцейської діяльності №1 (селище Стара Вижівка) про притягнення водія до адміністративної відповідальності протягом року за частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, взяли до уваги відеозапис з нагрудної камери поліцейського.

З’ясували, що водій, керуючи мотоциклом в стані алкогольного сп’яніння, повторно протягом року вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною другою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Суддя постановила визнати винним водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього 34 тисячі гривень штрафу.

Також чоловік заплатить на користь держави судовий збір у розмірі 454 гривні.

Читайте також: Кермувальника, якого спіймали п’яним у Старій Гуті, позбавили водійських прав на рік. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром