Хірург зі Старовижівщини з колегами успішно провів операцію пацієнту з передінсультним станом

23 Грудня 2021, 09:05
Олександр Голуб 1722
Олександр Голуб

Хворий 1965 року народження звернувся у відділення інтервенційної радіології Ковельського МТМО зі скаргами на головні болі і періодичні запаморочення.

Після проведення ультразвукової доплерографії судин шиї у пацієнта діагностували стеноз (звуження) лівої внутрішньої сонної артерії. Судина, яка постачає кров до головного мозку, була перекрита атеросклеротичною бляшкою на 80%, йдеться на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці.

Бригада судинних хірургів у складі Олександра Голуба, Василя Войтовича та Олеся Курила провела відкриту операцію – ендартеректомію внутрішньої сонної артерії (видалення атеросклеротичної бляшки).  Це дозволило повністю відновити просвіт судини та кровотік і звести ризик виникнення інсульту до мінімуму. Нині скарг у пацієнта немає, він виписаний додому.

Захворювання сонних артерій – серйозна проблема, з якою все частіше пацієнти звертаються до лікарів. Лише за останні три місяці судинними хірургами Ковельського медоб’єднання було проведено дві відкриті ендартеректомії та вісім стентувань сонних артерій.

«Щоб попередити ризик інсульту – будьте уважними до свого самопочуття і при перших симптомах звертайтесь до лікаря. Бережіть себе та своє здоров’я!», – написав Валентин Вітер, генеральний директор Ковельського МТМО.

Читайте також: Ковельське МТМО продовжує впроваджувати передові світові технології в галузі медицини

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром