Жителів Старовижівської громади інформують про право на одноразове добровільне декларування

11 Грудня 2021, 10:51
Жителів Старовижівської громади інформують про право на одноразове добровільне декларування 709
Жителів Старовижівської громади інформують про право на одноразове добровільне декларування

Відвідувачам Центру обслуговування платників Старовижівської державної податкової інспекції надають консультаційну допомогу щодо одноразового добровільного декларування.

Зокрема, відвідувачам, котрі мають питання щодо деталей подання одноразової добровільної декларації, пропонують тематичну друковану продукцію та пояснюють основні положення податкової амністії. Про це Район.Стара Вижівка повідомили у секторі інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області.

Начальник Старовижівської державної податкової інспекції Валерій Мержвинський каже, що тематичні зустрічі з громадянами відбуваються щотижня. А серед найбільш актуальних питань – майно, що може бути задеклароване у рамках податкової амністії.   

«Враховуючи специфіку громади, власників нерухомості, що перевищує передбачені законом площі, небагато. Втім, громадяни цікавляться  особливостями декларування майна та готівки. Наше індивідуальне спілкування з кожним відвідувачем покликане донести максимум потрібної інформації щодо об’єктів та ставок одноразового добровільного декларування»,  − зазначає Валерій Мержвинський. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують, що активи, які не перевищують 400 тисяч гривень, декларувати не потрібно. Можна не декларувати квартиру/квартири, загальна площа яких не перевищує сукупно до 120 кв. м. та будинок/будинки , загальна площа яких не перевищує сукупно до 240 кв. м, технічні споруди до 60 кв. м., земельні ділянки − у межах норм безоплатної приватизації та один транспортний засіб особистого некомерційного використання.  

Якщо площа нерухомості чи іншого майна перевищує зазначену, або ж особа має активи вартістю понад 400 тисяч гривень і придбала їх за рахунок доходів, з яких не сплачено податків, варто скористатися правом на податкову амністію. 

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків. 

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону «гарячої» лінії Головного управління ДПС у Волинській області в місті Луцьку (0332) 777-106 з 10:00 до 12:00.

Читайте також: Волиняни сплатили 375 мільйонів гривень військового збору. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024