Медицина, дороги, маршрутки: які проблеми турбують жителів Старовижівщини

01 Грудня 2021, 10:57
Маршрутка 1717
Маршрутка

Серед проблем, якими занепокоєні жителі Старовижівського краю, є питання збереження медзакладів, погані дороги, відсутність маршруток.

Такі думки висловили мешканці Старовижівщини в онлайн-опитуванні Район.Стара Вижівка у фейсбуці. Ми цікавилися у читачів, які проблеми села чи селища турбують їх найбільше, що б вони хотіли покращити чи змінити у громаді.

Так, жителі краю стурбовані майбутнім Старовижівської багатопрофільної лікарні.

Читайте також: У двох громадах Старовижівщини обговорювали проблемні питання медичних закладів. 

Читачі Район.Стара Вижівка висловлювалися також і щодо важливості збереження амбулаторії у селі Дубечне.  

Нарікають користувачі мережі на погані дороги. Так, найбільше думок було стосовно необхідності покращення стану дороги Дубечне − Глухи. Писали і про дорогу Чевель-Поліське.

Жителі Грабового скаржаться на транспортні проблеми: зокрема, відсутня маршрутка.

Участь в опитуванні взяли і жителі Яревища.

«У села Яревище одна найбільша проблема −  маршрутка, якої немає», − зазначали в одному з коментарів.

Ці ж транспортні проблеми і в Мизового:

«Мизове. Маршрутка у вихідні не їздить, а в будні дні − лотерея: буде чи не буде. Можна вплинути на підприємця? Або нехай їздить, або віддасть маршрут тому, хто надасть якісні послуги хоч на невелику кількість місць. Таку проблему при бажанні влада може вирішити, бо відмазкою «брак коштів» тут не відговоришся. Стан дороги Мизове − Секунь − ще одна величезна проблема!», − такі думки у читачів Район.Стара Вижівка

До слова, жителі писали про інші проблеми, які є у Мизовому.

«Мизове сьогодні в первіснообщинному ладі, забуте владою. Немає освітлення (вулиці Куптія, Лесі Українки) − це сором владі. Дороги немає, сміття немає де подіти», − написали в одному з коментарів.

Стурбовані жителі краю, зокрема Старої Вижівки, проблемою безпритульних собак. Читачі також хотіли би покращити благоустрій на кладовищі у селищі.

Були думки і щодо необхідності вирішення екологічних проблем, зокрема, облаштування сміттєзвалищ у громадах. Писали, що варто звернути увагу на те, що заростає річка Вижівка.

Читайте також: У Смідинській громаді взялися за системне вирішення екопроблем. 

В одній з відповіді висловили думку, що найбільша проблема території − відсутність виробництв.

«Хліб везуть з Лукова, Вараша, Ковеля, сметану і сир − з Гощі Рівненської області. Розфасовані крупи − теж з Рівненщини. А поки не буде виробництв, не буде податків у бюджет, то не буде коштів на дороги, утеплення, утримання музшколи чи амбулаторії», − зазначили у дописі.

Район.Стара Вижівка звертатиметься за коментарями до уповноважених осіб, щоб дізнатися, як місцеве самоврядування працює чи працюватиме над проблемами, які турбують жителів Старовижівського краю.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром