З 1 грудня на Волині заборонять ловити раків

23 Листопада 2021, 08:55
Заборона на вилов раків 555
Заборона на вилов раків

На Волині з 1 грудня 2021 року до 31 березня 2022 року встановлюється заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

«Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення у зв’язку з виношуванням ікри... Тому закликаю громадян бути відповідальними, дотримуватися заборони та не порушувати природоохоронного законодавства», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Спарювання та закладка ікри у раків розпочинається за температури води нижче 10°C. Станом на третю декаду листопада температура води у водних об’єктах Волинської області становить 5°C – 8°C. Такі умови є оптимальними для річкових раків, тому, аби сприяти відновленню їхньої популяції та збільшення їх запасів, у водоймах на території області встановлюється заборона на їх вилов.

Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленого рака становить 3332 грн.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Читайте також: Білорусь: мігранти отаборились неподалік Волині

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром