Жителів Смідинської громади запрошують обговорити актуальні екологічні проблеми

30 Жовтня 2021, 09:05
Сміття 783
Сміття

Хочете поділитися думками про актуальні проблеми навколишнього середовища Смідинської громади, що на Старовижівщині? Тоді, не проґавте можливість говорити, щоб вас почули.

У селах Смідин, Рудня, Журавлине 4 листопада, а 5 листопада у Паридубах, Біличах та Зачернеччі відбудуться фокус-групи щодо обговорення актуальних місцевих проблем екології. Про це Еко.Район повідомили у громадській організації «Волинський Інститут Права».

Також, під час цих заходів усі зацікавлені зможуть поспілкуватися про те, що кожен може зробити для поліпшення екологічної ситуації в тій місцевості, де живе. Про місце та час заходів буде повідомлено на сайті громади та через оголошення на інформаційних стендах у кожному із населених пунктів.

Взяти участь в таких фокус-групових зустрічах важливо, бо це допоможе напрацювати документ, де буде визначено дії місцевої влади для покращення ситуації з навколишнім середовищем. Іншими словами, щоб вирішити актуальні екопроблеми Смідинської громади, кожен її житель має бути не спостерігачем, а учасником цих змін.

Ці заходи відбудуться в рамках проєкту «Супровід Смідинської громади у процесі реалізації заходів з охорони довкілля». Мета цієї ініціативи громадської організації «Волинський Інститут Права»  надання практичної, консультаційної та правової підтримки вищезгаданої територіальної громади щодо актуалізації у наявній стратегії заходів з охорони довкілля та їх впровадженні.

Крім фокус-груп протягом реалізації проєкту (жовтень 2021 – жовтень 2022 років) відбудуться різноманітні навчання, обговорення, екологічні акції.

Також, створять робочу групу (за участю посадовців місцевого самоврядування, депутатів, активних жителів громади), яка напрацює зміни до Стратегії розвитку Смідинської ТГ на 2019-2028 роки, що стосуються захисту охорони довкілля.

Читайте також: Старовижівщина: жителі Смідинської громади приєдналися до Всесвітнього дня прибирання

Довідково:

Матеріал підготовлено Волинським Інститутом Права за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компонента проєкту EU4USociety. Матеріал показує позицію авторів і не обов’язково відбиває позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024