Старовижівська селищна рада просить два мільйони гривень на капремонт дитсадка у Галиній Волі

27 Жовтня 2021, 08:35
Старовижівська селищна рада просить два мільйони гривень на капремонт дитсадка у Галиній Волі 1347
Старовижівська селищна рада просить два мільйони гривень на капремонт дитсадка у Галиній Волі

Старовижівська селищна рада  просить посприяти у реалізації соціально-значимого та актуального для жителів громади інвестиційного проєкту «Капітальний ремонт фасаду Галиновільського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Посмішка в селі Галина Воля Старовижівської селищної ради».

Про це Район.Стара Вижівка дізнався зі звернення Старовижівської селищної ради до народного депутата України Валерія Стернійчука, оприлюдненого на сайті Старовижівської громади.

У зверненні зазначають, що село Галина Воля – одне з небагатьох сіл громади, де спостерігається тенденція до збільшення кількості дітей. Тут є 67 дітей дошкільного віку. Дитячий садок відвідує 25 дітей.

Приміщення садочка збудоване у 1983 році. У 2019-2020 роках за кошти  селищного бюджету провели ремонт всередині приміщення (ігрової кімнати,  санітарного вузла, коридору, системи водопостачання та водовідведення).

Читайте також: На ремонт дитсадка у Галиній Волі витратили 40 тисяч гривень. 

Важливою та актуальною проблемою, яка потребує значних вкладень, є утеплення фасаду дитячого садка, адже будівля споруджена із цегли та не відповідає жодним вимогам із енергоефективності.

На замовлення Старовижівської селищної ради  у 2020 році виготовили проєктно-кошторисну документацію «Капітальний ремонт фасаду Галиновільського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Посмішка в селі Галина Воля Старовижівської селищної ради». Проєктом передбачили   проведення ряду теплоізоляційних заходів, зокрема, утеплення фасаду та  цоколя, влаштування пандусу, заміну дверей, встановлення відливів, влаштування блискавкозахисту та інше.

 Загальна кошторисна вартість цього проєкту становила 797,6 тисяч гривень.  У зв’язку із подорожчанням будівельних матеріалів та робіт вартість ремонту суттєво зростає. 

З огляду на це Старовижівська селищна рада просить допомогти виділити  кошти для бюджету Старовижівської селищної громади на проведення робіт із капітального ремонту Галиновільського закладу дошкільної освіти в сумі два мільйони гривень.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024