Помирають сім’ями: як коронавірус уражає волинян

13 Жовтня 2021, 09:22
Помирають сім’ями: як коронавірус уражає волинян 733
Помирають сім’ями: як коронавірус уражає волинян

Волинь – на порозі «червоної» зони. Лише за день через ускладнення коронавірусу померли 15 волинян. І майже всі, кажуть у Волинській ОДА, – нещеплені.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Реєструють, на жаль, такі випадки, про котрі не можна не сказати. Коли в одній сім’ї помирають по 2-3 особи. Зокрема, в Іваничівській тергромаді в одній сім’ї від коронавірусу померло протягом місця троє осіб, в Ковелі двоє осіб – мати і донька», – каже головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко.

Разом із тим, каже Наталія Янко, у чотирьох громадах на Волині – ситуація із захворюванням на коронавірус вимагає негайного запровадження додаткових обмежень. Йдеться про Камінь-Каширську, Маневицьку, Володимир-Волинську та Зимнівську громади.

 

«Якщо взяти Камінь-Каширську громаду, то там один із найнижчих показників охоплення щепленнями громадян. І становить лише 7,4%», – каже Наталія Янко.

Саме тому, вважають епідеміологи, у закладах освіти Камінь-Каширської громади реєструють найбільше спалахів серед вчителів та учнів. Відтак, аж 12 шкіл цієї громади нині навчаються дистанційно. Загалом на Волині досі активні 16 спалахів у закладах освіти.

Медики вкотре закликають усіх волинян вакцинуватися, адже новий штам “Дельта”, кажуть, зосереджений на інфікуванні саме імунонезахищених людей.

У Волинській ОДА наголошують: із помаранчевої зони Волинь різко може перейти у червону – це питання лише двох-трьох днів. Адже жорсткий карантин введуть, як тільки зафіксують перевищення хоча б одного індикаторного показника. В такому випадку фактично всі карантинні обмеження стосуватимуться саме невакцинованих осіб.

Читайте також: Які вакцини від коронавірусу дозволили комбінувати

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром