У Мінсоцполітики назвали середній розмір субсидії на опалювальний період

12 Жовтня 2021, 08:15
Субсидія 575
Субсидія

Питання виплат субсидій на оплату житлово-комунальних послуг знаходяться на постійному особливому контролі Уряду та керівництва Міністерства соціальної політики.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Напередодні опалювального сезону у Мінсоцполітики проводиться постійний моніторинг ситуації щодо нарахування субсидій у регіонах.

«Ми повинні зробити все для того, щоб в опалювальному періоді люди вчасно отримали субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг», – підкреслив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

За підсумками роботи у вересні 2021 року, чисельність одержувачів субсидій збільшилася на 100 тисяч. Якщо на початку місяця було 2,4 мільйона домогосподарств, то наразі – більше ніж 2,5 мільйона сімей, які вже оформили житлову субсидію і отримують відповідну підтримку від держави.

За останній тиждень до органів соціального захисту населення надійшло понад 32 тисячі заяв стосовно оформлення житлових субсидій. На початку вересня було більше ніж 25 тисяч заяв за тиждень.

За прогнозними оцінками Мінсоцполітики, орієнтовно у цьому опалювальному періоді середній розмір субсидії становитиме близько 1900-2000 гривень на домогосподарство.

В окремих випадках житлові субсидії можуть сягати і 5,7 або 10 тисяч гривень. Зокрема, це стосується, в першу чергу, багатодітних сімей, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Для отримання субсидії звернутися можна в один зі зручних способів, які домогосподарства вибирають самостійно:

  • звернутися до представника територіальної громади або ЦНАПу,
  • звернутися до органу соціального захисту населення,
  • відправити документи через «Укрпошту»,
  • онлайн на сайті Мінсоцполітики (потрібно мати електронні засоби ідентифікації).
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39