Головні події 5 жовтня. Підсумковий випуск новин

05 Жовтня 2021, 21:15
Підсумковий випуск новин 1427
Підсумковий випуск новин

До вашої уваги – підсумковий випуск новин за 5 жовтня.

Про головні події Волині інформує 12 канал. 

Третьому етапу вакцинації – бути! Європейське агентство з лікарських засобів підтримало застосування третьої або, як ще її називають, бустерної дози вакцин Pfizer та Moderna. Щеплюватися радять через шість місяців після другого етапу. Причому це мають бути лиш люди від 18 до 55 років. До того ж, в агентстві зазначають, що триетапна вакцинація значно підвищує рівень антитіл. Та все ж ефективніша бустерна доза для людей з ослабленим імунітетом.

У Волинській ОДА заговорили про жорсткий карантин. Епідеміологи щодня фіксують все більше випадків інфікування та б’ють на сполох через низький рівень вакцинації серед волинян. Якщо ситуація не зміниться, в області можуть запровадити локдаун. 

В Україні покарали першого лікаря за підробку COVID-сертифікатів. Про це розповів очільник Національної поліції Ігор Клименко. Відповідний вирок вже виніс суд. Зокрема, медика із Дніпропетровської області оштрафували на 34 тисячі гривень, а також він рік не зможе працювати за фахом. Загалом в Україні за минулий тиждень провели 13 обшуків та відкрили 12 кримінальних проваджень за фактом підробки сертифікатів про негативні ПЛР-тести та сертифікатів про вакцинацію. За словами правоохоронців, вони також опрацьовують сайти та Telegram-канали, де поширюється інформація про покупку подібних документів.

Трохи більше тижня залишилося до старту опалювального сезону, втім очільники комунальних установ досі не знають – чи буде тепло. Ціни на ринку підскочили у рази, нині один кубометр вартує 37 гривень. І коли для побутових споживачів обіцяють фіксовану ціну у 8 гривень впродовж всього сезону, гарантувати сталу вартість бюджетним закладам не можуть. Сплачувати за ринковими цінами вони не зможуть, а зниження температури синоптики прогнозують вже з понеділка. 

Напівзруйнована підлога і грибок на стінах. В таких умовах доглядали дітей у Чаруківському дитсадку «Дзвіночок». Нині ситуація змінилася: вже впродовж кількох років батьки возять дітлахів у дошкільний заклад в сусіднє село. Все тому, що негайні ремонтні роботи, які у «Дзвіночку» розпочали ще два роки тому, досі не завершили. Нині садок радше нагадує зруйновану будівлю, аніж місце, куди ще повернуться діти. 

«Укрзалізниця» розпочинає наймасштабніше оновлення парку. Про це повідомляють у пресслужбі перевізника. За інформацією, компанія має намір придбати 80 нових приміських та регіональних поїздів. Серед них 30 електропотягів змінного струму та 30 постійного для приміських перевезень. Також 20 одиниць закуплять для регіональних маршрутів. Це обійдеться компанії у понад 30 мільярдів гривень.

Кожному по ятці. Селянам, які привозять лучанам сільгосппродукцію, дали комфортні місця для торгівлі. Що кажуть продавці, які ще нещодавно розкладали молочку і овочі на землі, та чи встановлять ятки для тих, хто досі не має місця за прилавком – дізналася Анастасія Качина.

Зі шкідливого в корисне. «Луцькводоканал» – перше підприємство серед водоканалів України, яке розробило і отримало всі необхідні дозвільні документи на здійснення процесу виробництва, фасування та реалізації органічного добрива із біомулу для потреб сільського господарства. Більше про новацію та яка від цього користь місту, дивіться у наступному сюжеті.

«Мандруй Рівненщиною!» У сусідів відбувся фестиваль громад. Вперше у Дубнівському замку організували подібне. З‘їхалися місцеві майстрині, кулінари та співаки. Кожен презентував свої таланти і ділився традиціями свого краю. Побували на фестивалі журналісти 12 каналу. 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром