У Старовижівській громаді запрошують до співпраці людей, готових стати патронатними вихователями

14 Вересня 2021, 08:00
Запрошують до співпраці людей, готових стати патронатними вихователями 1139
Запрошують до співпраці людей, готових стати патронатними вихователями

Служба у справах дітей Старовижівської селищної ради шукає кандидатів у патронатні вихователі.

Про це повідомили на сайті Старовижівської громади.

Патронат над дитиною − це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин (стаття 252 Сімейного кодексу України).

Метою патронату є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками.

Патронатний вихователь – це особа, яка надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї. Помічник патронатного вихователя – його чоловік/дружина чи інший дорослий член сім’ї.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі та проживають на спільній житловій площі, мають досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником.

Читайте також: У Старовижівській громаді виявили факти неналежного виховання дітей. 

Для того, щоб стати патронатним вихователем, потрібні такі документи:

  1. заява про намір стати патронатним вихователем;
  2. заява про згоду на влаштування дитини до сім’ї патронатного вихователя від усіх членів сім’ї, а також осіб, які фактично проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;
  3. висновки про стан здоров’я кандидата у патронатні вихователі, добровільного помічника та осіб, які фактично проживають разом з ним;
  4. довідки про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством, кандидата у патронатні вихователі та членів сім’ї, які досягли 14-річного віку і проживають разом з ним;
  5. копії таких документів:

Строк дії документів на момент створення сім’ї патронатного вихователя не повинен перевищувати дванадцяти місяців з дати їх видачі.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які потрапили в складні життєві обставини, а саме:

Патронатні вихователі отримують грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. У разі, коли до сім’ї патронатного вихователя влаштовано дитину віком до одного року, дитину з інвалідністю, малолітню або неповнолітню вагітну, ВІЛ-інфіковану дитину або одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на десять відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

Також патронатні вихователі отримують соціальну допомогу на дітей, яка становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю − 3,5 прожиткового мінімуму.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром