На Волині місцеві бюджети поповнилися на понад 3,8 мільярда гривень

09 Вересня 2021, 09:00
На Волині місцеві бюджети поповнилися на понад 3,8 мільярда гривень 610
На Волині місцеві бюджети поповнилися на понад 3,8 мільярда гривень

Упродовж січня-серпня 2021 року місцеві громади Волині отримали в розпорядження 3,8 мільярда гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Таким чином, громади у звітному періоді залучили на понад 731 мільйон гривень податків більше проти аналогічного періоду торік. Про це Бізнес.Район повідомив Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Стабільний ріст податкових надходжень до місцевих бюджетів, а це плюс 24,6% до минулорічних показників, переконує в ефективності заходів волинських податківців у питанні мобілізації платежів до бюджету, - наголошують у ГУ ДПС у Волинській області.

«Податкова служба налагодила результативний діалог з керівниками громад. Наші спільні зусилля і співпраця в питанні легалізації трудових відносин, реалізації підакцизної продукції та сплати майнових податків – основа для повної сплати податкових платежів, що є бюджетоутворюючими для територіальних громад», - наголошує начальник ГУ ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас у податковій службі Волині нагадують, що саме зараз триває період, коли громадяни перераховують до місцевих бюджетів майнові податки. Тож у Головному правлінні ДПС у Волинській області звертаються до лідерів територіальних громад з проханням максимального залучення до сплати майнових податків власників землі і нерухомості.

Читайте також: Внесок платників податків Волині до бюджету перевищив сім мільярдів гривень

Довідково:

До 1 липня завершено процес формування податкових повідомлень-рішень про нараховані громадянам майнові податки. Кожен власник нерухомості чи землі має право провести звірку  щодо належного майна, яке підлягає оподаткуванню. Враховуючи карантинні обмеження, звірку краще провести в телефонному режимі.   

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39