Представників Смідинської громади вчили запобігати домашньому насильству

04 Липня 2021, 08:00
Вебінар для представників громад 532
Вебінар для представників громад

Для представників Боратинської та Смідинської громад відбувся вебінар на тему «Як запобігти домашньому насильству. Що робити, якщо Ви стали жертвою насильства».

Захід організували 1 липня у рамках проєкту «Підтримка сільського населення в умовах COVID-19». Про це йдеться на сайті громади.

Вже більше року Україна живе в умовах пандемії, періодично запроваджуючи жорсткі карантинні обмеження. Тисячі українських сімей опиняються ізольованими у власних домівках в умовах зростаючої напруги у стосунках, безробіття і стресу. За минулий рік органи та установи, що протидіють домашньому насильству, зафіксували 211 362 звернення.

За даними Мінсоцполітики, у числі усіх звернень про домашнє насильство – найбільше від жінок: 86%, чоловіки – 12% і 2% – діти. Щоб змінити цю жахливу статистику насамперед потрібно перестати замовчувати факт насильства і навчитися йому протидіяти.

Працівники соціальних служб та інших структурних підрозділів сільських рад, педагоги, психологи, представники громадськості долучилися до онлайн-заходу, щоб дізнатися більше про свої права та інструменти протидії домашньому насильству, а також напрацювати дієві механізми надання правової, медичної та соціально-психологічної допомоги постраждалим.

Спікеркою заходу стала координаторка ГО «Клуб Еней», тренерка ВООЗ та Амнесті Україна, членкиня ГО «Асоціація громадських радників України», аспірантка з соціальної роботи Аліна Сарнацька. Експертка докладно ознайомила з видами та ознаками домашнього насильства, розповіла як діяти постраждалим особам та свідкам.

Окрім цього, учасники вебінару дізналися про тонкощі піклування про фізичний та емоційний стан жертв насильства, з’ясували куди звертатися за отриманням допомоги, консультацій у разі домашнього насильства чи загрози його вчинення.

Корисні контакти:

тел. 1547 – для інформаційних, психологічних та юридичних консультацій у випадках насильства

тел. 116 123 або 0 800 500 335 – Національна «гаряча лінія» з протидії домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

тел. 0 800 50 02 02 або «102» – для скарг на бездіяльність працівників поліції

Читайте такожУ Підгайцівській громаді дитсадок відремонтують за понад 3 мільйони гривень

Проєкт «Підтримка сільського населення в умовах COVID-19» впроваджується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується багатьма донорами, зокрема ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром