Хірург зі Старовижівщини з колегами успішно прооперував шестеро пацієнтів

07 Червня 2021, 10:00
Олександр Голуб 2588
Олександр Голуб

У Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні упродовж травня шанс на повноцінне життя завдяки стентуванню сонних артерій отримали шестеро пацієнтів.

Складні ендоваскулярні операції успішно провела команда лікарів відділення інтервенційної радіології на чолі з Олександром Голубом. Про це повідомили на сторінці медичного закладу у фейсбук.

Кожен випадок по-своєму унікальний. Та завдяки малоінвазивним судинним операціям, високій майстерності та професійності медиків нині життя людей у безпеці. 

Дві історії могли завершитися летально.

 Пацієнт, якому 59 років, звернувся зі скаргами на часту втрату свідомості, оніміння половини обличчя та частини тіла. Чоловіку провели ультразвукове дослідження та виявили гемодинамічний стеноз правої внутрішньої сонної артерії.

Завдяки проведеному стентуванню відновили нормальний кровотік артерією до головного мозку. Операція пройшла успішно.  Пацієнта виписали додому.

Читайте також: Завдяки хірургу зі Старовижівщини та його колегам жінка зможе народжувати. 

 Однією з пацієнтів була 70-літня жінка. До ковельських лікарів, на жаль, вона уже потрапила з інсультом. Проведена ангіографія виявила критичне звуження правої сонної артерії − 99%, що і спричинило інсульт. Часу на роздуми було мало, адже артерія могла закритись повністю і це призвело б до повторного важкого інсульту з поганими наслідками.

Команда фахівців і у цьому випадку спрацювала швидко і професійно. Кровотік артерією до головного мозку відновили шляхом встановлення стенту. Операція пройшла успішно.  Жінку перевели до реабілітаційного відділення.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024