Завдяки хірургу зі Старовижівщини та його колегам жінка зможе народжувати

16 Травня 2021, 15:00
Олександр Голуб 3437
Олександр Голуб

Ендоваскулярні хірурги Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання успішно провели емболізацію міоми матки молодій жінці.

Тим самим лікарі зберегли важливу функцію жіночого організму − можливість народжувати у майбутньому. Про це  написали на сторінці Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання у фейсбук.  

Ультразвукова діагностика показала наявність у пацієнтки міоматозного вузла розміром 3х4 сантиметри, що є прямим показом до хірургічного втручання (міома − доброякісна пухлина матки, яка є досить поширеною у жінок репродуктивного віку).

Судинні хірурги відділення інтервенційної радіології на чолі з Олександром Голубом провели емболізацію судин міоматозного вузла (закрили кровопостачання до міоми). Завдяки припиненню кровотоку міому блоковано, і з часом вона може зникнути зовсім.

Емболізація маткових артерій вимагає від лікарів високої точності, адже ці судини мають діаметр до 0,5 мм. Таку процедуру у ковельському медичному закладі проводять ендоваскулярні хірурги у спеціально обладнаній рентгеноопераційній з використанням ангіографа.

Завдяки висококваліфікованим лікарям та застосуванню найсучаснішого малоінвазивного методу лікування пацієнтка позбулась патології без операції.

Читайте також«Ходить на своїх двох без болю»: хірург зі Старої Вижівки з колегами успішно прооперував чоловіка. 


 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024