У старовижівській службі зайнятості розповіли про зловживання статусом безробітного

07 Травня 2021, 08:00
Фото ілюстративне 1336
Фото ілюстративне

Працівники Старовижівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості перевіряють достовірність даних, які є підставою для надання особі статусу безробітного та виплати матеріального забезпечення.

Про це повідомили на сторінці установи у фейсбук.

Правильність і правдивість поданих клієнтом до філії відомостей звіряють з даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та Пенсійного фонду України.

Під час розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплат матеріального забезпечення фахівці Старовижівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості виявляють порушення, серед яких найбільш поширеними є:

  • особа приховувала факт працевлаштування під час перебування на обліку як безробітна;
  • безробітний не повідомив про факт реєстрації його як суб’єкта підприємницької діяльності;
  • неправильно вказаний період роботи та причина звільнення працівника (стаття Кодексу Законів про працю України) у трудовій книжці, трудовому договорі та інших документах;
  • отримання соціальних виплат безробітним, зокрема, догляд за дитиною-інвалідом, особою похилого віку, яка за медичним висновком потребує стороннього догляду.

Безробітний і роботодавець несуть відповідальність за надання недостовірної інформації, яка слугує основою для призначення та виплати допомоги по безробіттю.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024