У власність громади Старої Вижівки хочуть повернути приміщення протирадіаційного укриття

08 Квітня 2021, 15:10
Фото ілюстративне 2343
Фото ілюстративне

Прокурори вимагають повернення у власність громади Старої Вижівки приміщення протирадіаційного укриття.

Ковельська окружна прокуратура оскаржила в апеляційному порядку рішення Старовижівського районного суду, який залишив без задоволення позовні вимоги прокурорів про визнання незаконним  відчуження Старовижівською селищною радою на користь фізичної особи  приміщення протирадіаційного укриття у Старій Вижівці. Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

Прокурори зверталися до суду із позовом в інтересах держави в особі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області та Управління з питань цивільного захисту Волинської облдержадміністрації, аби скасувати частину рішення селищної ради, визнати недійсними результати аукціону та договір купівлі-продажу споруди цивільного захисту й повернути майно громаді.

Старовижівська селищна рада у жовтні 2015 року ухвалила рішення про відчуження готелю «Вижівка», який перебував у комунальній власності, шляхом аукціону.

Аукціон відбувся у березні 2016 року. Його переможцем визнали громадянина, з яким уклали договір купівлі-продажу приміщення.

При цьому громадянин придбав готель разом із розташованою в ньому спорудою цивільного захисту – протирадіаційним укриттям площею 88,9 квадратних метрів.

Це унеможливило використання приміщення за цільовим призначенням, оскільки  жителі територіальної громади були позбавлені права на захист у випадку виникнення загрози.

Окрім того, встановили пряму заборону на відчуження об’єктів цивільної оборони.

Прокурори хотіли повернути приміщення протирадіаційного укриття у власність територіальної громади й відстоюватимуть свою позицію в суді апеляційної інстанції.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024