«З таким керівником нам не по дорозі»: жителі Секуня провели збори

01 Квітня 2021, 12:40
2882

У Секуні відбулися збори жителів села.

У селі, яке раніше входило до колишнього Старовижівського району, а нині перебуває у складі Дубівської громади, оптимізовуватимуть навчальні заклади. Секунців турбує, яка ж доля чекає на Секунську гімназію та Секунський дошкільний навчальний заклад «Калинонька».  Для вирішення цих та інших питань жителі зібралися 28 березня. На зборах прийняли важливі для життєдіяльності села рішення. Про це написав Петро Шимчук на своїй сторінці у фейсбук. 

У зборах взяли участь 126 жителів. Запросили і очільника Дубівської громади Романа Троцюка. Приїхати він відмовився.

На зборах вирішили:

  • надіслати голові Дубівської громади Роману Троцюку колективне звернення від жителів села щодо забезпечення функціонування гімназії в тому форматі, в якому вона є на сьогоднішній день;
  • зберегти інфраструктуру села (ФАП, бібліотеку, будинок культури, садочок);
  • відновити у селі Секунь посаду старости;
  • звернутися з колективним зверненням від жителів села до голови Ковельської райдержадміністрації Ольги Черен для сприяння у вирішенні проблеми.

«Жителі Секуня обурені, що село залишилося без старости. У кожному навіть найменшому селі повинен бути свій місцевий захисник, за яким, як за щитом, має знаходитись громада», − написали в повідомленні.

«Садочок має бути! Потрібно думати. Голова має боліти не в секунців, де знайти кошти, а в керівника. Як можна розігнати стільки підприємств, які перереєструвалися? Секунці вирішили: з таким керівником нам не по дорозі», − додали у дописі.

Читайте також: У Секуні реорганізовуватимуть заклади освіти: що буде із гімназією та дитячим садком. 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024