У Секуні реорганізовуватимуть заклади освіти: що буде із гімназією та дитячим садком

25 Березня 2021, 12:00
3245

У селі Секунь, яке раніше входило до колишнього Старовижівського району, а нині перебуває у складі Дубівської громади, оптимізовуватимуть навчальні заклади.

Голова Дубівської громади Роман Троцюк 18 березня 2021 року видав розпорядження «Про створення робочої групи щодо формування оптимальної мережі закладів освіти Дубівської сільської ради». Ця група буде вивчати та напрацьовувати механізми реформування Секунської гімназії та Секунського дошкільного навчального закладу «Калинонька». Про це повідомив голова Дубівської громади Роман Троцюк на своїй сторінці у фейсбук.

Днями відбулося перше засідання робочої групи щодо формування оптимальної мережі закладів освіти Дубівської сільської ради. На засіданні розглянули перспективи функціонування закладів освіти в селі Секунь.

Для побудови оптимальної спроможної мережі Роман Троцюк запропонував такі заходи з реорганізації:

  • понизити ступінь школи села Секунь до першого (початкова школа);
  • передати приміщення дитячого садка школі, що дасть можливість залучити для ремонту залишки освітньої субвенції та частково привести приміщення до задовільного стану вже в цьому році;
  • в одному крилі приміщення дитячого садочка розмістити одну групу дошкільнят, в іншому − розмістити чотири класи початкової школи;
  • зробити опалення в клубі;
  • зал клубу буде слугувати закладам освіти як актовий зал, так і спортивний зал;
  • провести благоустрій території та створити прекрасний освітній простір навколо школи та клубу;
  • приміщення котельні переобладнати під спортивний зал для жителів села;
  • придбати новий шкільний автобус для довезення учнів 5-9 класів до школи села Облапи або Дубове (всі учні будуть довозитись до однієї школи, яку вибере більшість учнів та їх батьків).

Посадовець повідомив, що школа села Секунь є дотаційна по освітній субвенції. На заробітну плату педагогів не вистачає близько 1 800 000 гривень освітньої субвенції. Ця сума покривається за рахунок шкіл сіл Дубове та Вербка. В умовах фінансової незалежності шкіл, яку надали в Дубівській громаді, в подальшому це буде неможливо та недоцільно.

«Попереду напружена робота стосовно вивчення можливостей та планування заходів щодо реформування цих закладів. Нас чекають публічні обговорення, зустрічі з жителями села Секунь та вихованцями навчальних закладів», − зазначив голова Дубівської громади Роман Троцюк.




1

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024