Їхав напідпитку за кермом мотоцикла у Седлищі − заплатить понад 10 тисяч штрафу

26 Лютого 2021, 10:50
Фото ілюстративне 2161
Фото ілюстративне

Старовижівський районний суд розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння.

Про це йдеться у постанові суду 12 лютого 2021.

Чоловік з ознаками алкогольного сп`яніння 18 грудня 2020 року керував мотоциклом марки «Мінськ» по вулиці Лесі Українки в селі Седлище. Кермувальник відмовився у встановленому порядку пройти огляд на стан сп’яніння.

У судовому засіданні водій вину у вчиненні правопорушення не визнав. Він просив врахувати, що має на утриманні матір та дружину, яка не працює, та його скрутний майновий стан. У судовому засіданні пояснив, що йому не пропонували пройти огляд на місці зупинки. А в лікарню їхати відмовився тому, що його безпідставно зупинили. Крім того, подав письмові заперечення до протоколу.

У судовому засіданні оглянули відеозапис з нагрудної камери поліцейського. Встановили, що поліцейський неодноразово роз’яснював мотоциклісту можливість пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу або в старовижівській лікарні.

На відеозаписі зафіксували, що чоловік визнає те, що вживав алкоголь, тому не буде їхати в лікарню. Також мотоцикліст запитував працівників поліції, чи можна скласти протокол про вчинення ним іншого правопорушення, наприклад, про порушення вимог дорожнього знака.

У результаті суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього 10 200 гривень штрафу. Також водій мотоцикла заплатить на користь держави судовий збір у розмірі 454 гривні.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024