В Україні створять мобільні психіатричні бригади, які надаватимуть допомогу на дому

21 Лютого 2021, 14:00
Фото ілюстративне 565
Фото ілюстративне

В Україні створюють мобільні психіатричні бригади. Вони з'являться для допомоги людям із психічними розладами в межах програми медгарантій на 2021 рік.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак на брифінгу 18 лютого, – пише ТСН

Як повідомляється, згідно з новим аналізом, кожен восьмий, який перехворів COVID-19, вперше має психіатричне або неврологічне захворювання протягом шести місяців після позитивного результату тесту на вірус.

«У 2021 році у рамках програми медичних гарантій впроваджується новий пакет допомоги, який буде орієнтований на надання допомоги людям із розладами психічного здоров’я в амбулаторних умовах – це мобільні психіатричні бригади. Таким чином ми зможемо наближати допомогу особам, які мають проблеми з психічним здоров’ям, власне в громаді, на амбулаторній ланці», – заявила заступниця.

Також Микичак розповіла, що МОЗ спільно з українсько-швейцарським проєктом «Психічне здоров'я для України» відкрило школу «Лідерство психічному здоров'ю». За її словами, в школі беруть участь як керівники установ психіатричної допомоги, так і представники громадських організацій, соціальних служб. 

«Таким чином ми формуємо те лідерське середовище, яке разом із МОЗ, з іншими відомствами, вищими навчальними медичними закладами зможе змінювати підходи до надання психіатричної допомоги в Україні», – заступниця голови МОЗ.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39