Старовижівська громада: власників собак просять дотримуватися правил утримання домашніх тварин

20 Лютого 2021, 10:00
Фото ілюстративне 1168
Фото ілюстративне

У Старовижівській селищній раді нагадали, що жителі громади мають дотримуватися встановлених правил утримання домашніх тварин.

Ще у квітні 2016 року виконком затвердив Правила з питань благоустрою, забезпечення чистоти і порядку та додержання тиші в громадських місцях на території селищної ради. Про це написали на сайті громади.

Власники собак зобов’язані суворо дотримуватись вимог законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про ветеринарну медицину», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Жителі повинні не допускати порушень прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, не створювати загрози безпеці людей.

За порушення вимог винні особи несуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність згідно із законодавством України.

Власники собак зобов’язані:

  • не допускати можливості безконтрольного виходу тварин поза межі місця їхнього утримання;
  • при супроводженні домашніх тварин не залишати їх без нагляду;
  • забезпечити наявність намордника, повідка, що необхідні для здійснення   вигулу домашньої тварини поза місцем її постійного утримання;
  • забезпечувати своєчасне надання ветеринарних послуг (обстеження, лікування, щеплення тощо).

Громадяни, яким відомо, хто є власниками собак, що блукають вулицями населених пунктів громади, можуть повідомляти про це селищну раду.

Читайте також: У Старовижівській громаді створять Центр надання адміністративних послуг.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024