У Новій Вижві жінка торгувала алкоголем без ліцензії

14 Лютого 2021, 12:30
3295

У селі Нова Вижва жінка продавала спиртне без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Про це йдеться у постанові Старовижівського суду від 2 лютого 2021 року.

Обвинувачена, виконуючи обов`язки продавця та маючи доступ до товару та каси, в магазині торгувала без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності. А саме: здійснила продаж двох пляшок пива «Різдвяна ніч» без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Чим порушила вимоги статті 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». За що передбачена відповідальність за частиною 1 статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В судовому засіданні жінка пояснила, що її дочка є приватним підприємцем і здійснює торгівлю у вищезгаданому магазині. У той день замінила свою дочку. Мала доступ до товару та каси. Продала дві плашки пива «Різдвяна ніч». Щиро розкаялась у вчиненому. Просила суворо не карати.

Суд постановив жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого частиною 1 статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Накласти на старовижівчанку стягнення – штраф у розмірі 17 000 гривень без конфіскації продукції та грошей.

Читайте також: У Старовижівському суді покарали п'яного мотоцикліста

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024