Жителів Дубечненської громади навчатимуть, як сортувати сміття

08 Лютого 2021, 12:00
Фото ілюстративне 1823
Фото ілюстративне

Ініціативні жителі Дубечненської громади розповіли про подробиці проєкту, який подали на фінансування до Міжнародної організації з міграції.

Планують реалізовувати задумане протягом березня-серпня 2021 року. Про це написали на сторінці ЕкоДубечне у фейсбук.

Проєкт спрямований на комплексний підхід до проблеми сміття. Екоактивісти хочуть навчити жителів громади сортувати сміття, а також виховати у свідомості громадян культуру дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

Читайте також: Дубечненські екоактивісти готують проєкт з переробки пластику. 

Для цього автори проєкту планують реалізувати низку заходів.

Зокрема, хочуть провести інформаційно-освітню кампанію: створити власний інформаційний ресурс екологічної та соціальної тематики на базі соціальної мережі, поширювати соціальну рекламу в засобах масової інформації, на сайті сільської ради. Будуть проводити агітаційно-розяснювальну роботу «від дверей до дверей».

У планах − організація екологічних акцій (уроки, тренінги) «Сортуємо сміття правильно» для учнів 7-11 класів та трудових колективів закладів освіти Дубечненської територіальної громади, органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоровя та культури.

Проєкт також передбачає облаштування трьох контейнерних майданчиків загального користування для роздільного збирання твердих побутових відходів на збір пластику та скла, паперу та алюмінієвих банок. Для цього планують організувати толоку, залучити орган місцевого самоврядування та ініціативну групу.

Екоактивісти працюватимуть над виготовленням та встановленням вуличних контейнерів, які відповідатимуть визначеним параметрам, та у результаті планують почати роботу зі збирання та сортування сировини.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024