Обличчя Району: секретарка Дубечненської громади Ірина Мазуренко

01 Лютого 2021, 09:00
Ірина Мазуренко 6095
Ірина Мазуренко

Поруч з нами живуть чудові люди, які творять сучасне та майбутнє Старовижівського краю.

Вони нас лікують, одружують, навчають, охороняють, рятують... Ми бачимо їх кожного дня. З кимось особисто знайомі, когось не знаємо взагалі. Водночас у кожного з них − своя історія, професія, думки, життєвий досвід.   

Район. Стара Вижівка хоче розповісти про цікаві історії людей Старовижівщини, аби ви могли познайомитися з ними ближче.

Героїнею нашого першого матеріалу у цій рубриці стала Ірина Мазуренко − яскрава представниця молодої еліти Старовижівського краю.

1
Ірина Мазуренко
Ірина Мазуренко

Ірино, розкажіть, будь ласка, про себе: звідки Ви, де навчалися, яку спеціальність опанували?

Народилася в Дубечному. Навчалася в дубечненській школі.

Мої батьки за професією економісти, тому дуже хотіли, щоб я пішла їхньою стежкою. Однак мені хотілося здобути для себе якусь менш поширену на той час професію і водночас цікаву для душі.

Тому я вступила до Луцького національного технічного університету. Диплом товарознавця-експерта в митній справі отримала з відзнакою. Так склалися життєві обставини, що за спеціальністю не довелося попрацювати. Але хтозна, як складеться далі: можливо, все ще попереду.

Ви працюєте секретаркою Дубечненської сільської ради. Розкажіть, що найважче у Вашій роботі, а від чого отримуєте найбільше задоволення.

Спочатку я була діловодом у Дубечненській сільській раді, а в 2017 році мене обрали секретаркою. Виконую різні функції, що стосуються реєстрації актів цивільного стану, соціального захисту населення і таке інше, а ще ж доводиться виконувати чимало паперової роботи. 

Найбільше задоволення отримую тоді, коли люди одержують від мене ту адресну допомогу, яку вони потребували. З іншого боку, робота з людьми завжди найважча: кожен приходить зі своєю проблемою і сподівається, що саме ви їм зможете допомогти. Часом доводиться бути не тільки секретаркою, а й юристкою і психологинею. Іноді людині, яка прийшла на прийом, просто потрібно, щоб її хтось вислухав.

1
Ірина Мазуренко
Ірина Мазуренко

Розкажіть про Вашу депутатську діяльність.

Двічі мене обирали депутаткою. Зараз я представляю виборчий округ номер 16. Це села Лютка і Рокита. Вирішила балотуватися, адже мене хвилює багато болючих питань, що пов’язані з інфраструктурою, дозвіллям, культурним розвитком...

Хочеться також, щоб жителі громади не були байдужими та інертними, тому намагаюся спонукати їхню ініціативу та прагнення змінити своє життя на краще. Мешканці нерідко звертаються по допомогу, тож за можливості намагаюся посприяти у вирішенні їхніх проблемних питань.

Ви неодноразово брали участь у різноманітних навчаннях, вивчали економічні умови розвитку ОТГ, інструменти ефективного менеджменту та інше...

Так, на навчанні акцентую особливу увагу. Переконана, щоб досягти успіху у сучасних умовах мало мати, скажімо, диплом про вищу освіту. Потрібно постійно вчитися і самовдосконалюватися.

1
Ірина Мазуренко неодноразово підвищувала кваліфікацію
Ірина Мазуренко неодноразово підвищувала кваліфікацію

Сертифікат за результатами навчання
Сертифікат за результатами навчання

Кілька років тому Ваша родина перемогла в конкурсі «Молода сім’я року» по Дубечненській сільській раді. Розкажіть, будь ласка, про Ваше родинне життя.

Чоловік Ігор за освітою агроном, він директор сільськогосподарського підприємства. Маю двох прекрасних донечок − Оксанку та Христинку. Старша донька ходить у другий клас, менша − першокласниця. Моя сім’я − це фортеця і опора. Вільний час завжди намагаюся проводити з родиною. Дітей виховуємо в атмосфері любові та взаєморозуміння.

У день одруження
У день одруження

1
Доньки Христина та Оксана
Доньки Христина та Оксана

1
У сімейному колі
У сімейному колі

Ваш тато − голова Дубечненської громади. Чи не руйнує це ваші стосунки?

Зізнаюся, часом буває нелегко. Доводиться бути взірцем для інших. Іноді ти просто не маєш права на помилку. З іншого боку, у будь-який час можу звернутися до тата за порадою.

З батьками
З батьками

Яким був Ваш перший заробіток?

Мабуть, як і в багатьох жителів Поліського краю, це були гроші від зібраних ягід та грибів.

Яке Ваше хобі?

Як вже казала, вільний час присвячую родині. А його часом ой як бракує. Тому намагаємося цікаво та корисно проводити дозвілля разом. Любимо подорожувати. Обожнюю бувати в Карпатах, де черпаю море позитивної енергії та нових сил.

На відпочинку
На відпочинку

І фінальне запитання: якою бачите Дубечненську громаду у майбутньому?

Наша громада − це наша фортеця, яку ми маємо захищати, берегти, вдосконалювати і, звичайно, любити. Нам тут жити, працювати і розвиватися. Ми будемо підтримувати жителів, які створюють свій бізнес. Для мене також одним із вагомих моментів є збереження наших цінностей, історії, звичаїв.

Важливим вектором розвитку громади, на мою думку, є залучення інвестицій. А ще у нас є відповідні природні ресурси, і треба їх розумно та раціонально використовувати. Прагну, аби Дубечненська громада була потужною, самодостатньою та сильною. Але це можливо лише за умови активної життєвої позиції кожного жителя нашого краю.

Розмовляла Яна КУРИЛЮК

Фото з сайту Дубечненської громади та фейсбук-сторінки Ірини МАЗУРЕНКО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром