Старовижівська кулінарія: ексклюзивний рецепт медового рулету від седлищенської бібліотекарки

28 Січня 2021, 12:00
2777

На продовження нашої кулінарної рубрики − рецепт приготування смачного рулету.

Поділилася своїми кулінарними секретами з Район.Стара Вижівка бібліотекарка села Седлище Оксана Євтушик.

Жінка уже понад 20 років працює в седлищенській книгозбірні. її хобі − вишивання. Також дуже полюбляє радувати рідних  та близьких якимись смаколиками.

Отже, для приготування рулету нам потрібні шість яєць, одна склянка штучного меду, одна чайна ложка соди, одна чайна ложка амонію, одна склянка цукру, три склянки борошна.

Склянку меду поставити на невеличкий вогонь і довести до кипіння. Поки мед нагрівається, збити яйця до утворення піни. Продовжувати збивати й повільно вливати до них мед. Додати соду, погашену оцтом, амоній, цукор та все добре збити, доки не розчиниться цукор.
Поступово по одній склянці всипати борошно й добре перемішати до утворення однорідної маси. Готове тісто залишити в кімнаті на пів годинки, щоб «відпочило», завдяки цьому коржі виходять пухкі й повітряні.

Для сметанного крему потрібно 0,5 літра сметани, одна склянка цукру, щіпка лимонної кислоти або ж цедра з лимона. Усі складники добре збити. За бажанням до крему можна додати порізані банани, горіхи.

Розігріти духовку до 200 градусів. Деко покрити папером для випікання. Викласти три столових ложки тіста і розмазати по всій поверхні. Загалом на дні форми повинно бути до двох міліметрів тіста.

Випікаємо коржі п’ять-сім хвилин. Спечений корж вийняти й відразу скрутити в рулет. Дати остигнути. Змастити кремом та посипати цукровою пудрою. Вихід − п’ять рулетів.

Смачного!

Читайте також: Старовижівська кулінарія: письменниця зі Старої Вижівки поділилася рецептом приготування запашних пампухів.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром