П’ятеро волинян стали жертвами телефонних шахрайств

16 Січня 2021, 13:00
Фото ілюстративне 1313
Фото ілюстративне

Попри неодноразові роз’яснення правоохоронців, волиняни продовжують потерпати від дій телефонних шахраїв, втрачаючи значні суми грошей.

Про це написали на сторінці Волинської обласної прокуратури у фейсбук.

Нещодавно 51-річна жителька та 45-річна жительки Луцького району позбулися усіх своїх заощаджень, повідомивши ошуканцям реквізити своїх банківських карток. Зловмисники, потелефонувавши до жінок, назвалися працівниками телефонного оператора, під приводом необхідності зміни тарифу випитали у них усі необхідні відомості та зняли з картки однієї майже 34 тисячі, а з картки іншої – 12 700 гривень.

До ще трьох потерпілих – 45-річної та 21-річної лучанок та 54-річного жителя обласного центру Волині – зателефонували ошуканці й, назвавшись працівниками банківських установ, під приводом необхідності розблокування банківської картки чи припинення «хакерської атаки» на рахунок попросили назвати персональні дані та реквізити карток. Через такі дії псевдобанкірів чоловік втратив 10 000 грн, а жінки – по 8000 гривень.

Луцька місцева прокуратура вкотре нагадує: аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити своїх банківських рахунків, не виконуйте ніяких дій на прохання «працівників» мобільних операторів чи банків, не з’ясувавши попередньо ситуацію в установі, яку вони представляють.

Памятайте, що працівники банківських установ навіть у вихідні чи святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі. Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39