Хто і скільки заробив на будівництві любохинівської школи

07 Січня 2021, 13:00
Любохинівська школа 1766
Любохинівська школа

Уже понад чотири роки українські законодавці удосконалюють систему публічних закупівель, чи простіше сказати, тендерів. Однак нарікань від скептиків не меншає.

 

Не раз доводиться чути, що корупція нікуди не зникла і, мовляв, усе, що стосується витрачання бюджетних коштів, наскрізь пронизано схемами, змовами та «відкатами». Про це йдеться на сайті Сила правди.

 

Prozorro – це лише сайтцентральна база даних. Він не проводить тендери, не ловить корупціонерів і не саджає в тюрму. Це повинні робити відповідні органи. Але Prozorro дає можливість кожному побачити усе, що відбувається на тендерах в будь-якому куточку України чи нашої області.

Здійснюючи моніторинг закупівель на Волині, громадська ініціатива «PROZORRA Волинь» зацікавилась будівництвом навчальних закладів.

Будівництвом шкіл в області займається Департамент інфраструктури Волинської обласної держадміністрації. «Найжирніші» об’єкти цього замовника отримують три луцькі компанії.

Найбільше на будівництві навчальних закладів заробить фірма колишнього депутата Волинської обласної ради та члена комісії з питань архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, Леоніда Стефановича – ТзОВ «Житлобуд-2». Між Департаментом та житлобудівцями укладено три договори на загальну суму понад 212 мільйонів гривень:

  •  Будівництво школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району – понад 111,5 мільйона гривень
  •  Будівництво школи в селі Осівці Камінь-Каширського району – 47,4 мільйона гривень.
  •  Будівництво школи в с. Любохини Старовижівського району – понад 53,8 мільйона гривень.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром