Старовижівській лікарні бракує мільйон гривень на утримання

04 Січня 2021, 12:30
Старовижівська лікарня 3380
Старовижівська лікарня

Старовижівська селищна рада повідомила, що утримання комунального некомерційного підприємства «Старовижівська центральна районна лікарня»  є дуже затратним.

За підрахунками його керівника, щоб забезпечити функціонування лікарні (оплата комунальних послуг та енергоносіїв) потрібно понад два мільйони гривень. Про це написали на сайті Старовижівської селищної ради. 

На останньому засіданні сесії селищної ради прийняли рішення «Про прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селища Старовижівського району до комунальної власності Старовижівської селищної ради комунального некомерційного підприємства «Старовижівська ЦРЛ». У разі відсутності такого рішення лікарня могла би припинити своє існування, оскільки в бюджеті Ковельської районної ради кошти на її утримання відсутні.

Селищний голова Василь Камінський спільно з головою Старовижівської районної  державної адміністрації Максимом Приймачуком консультувалися з очільниками суміжних територіальних громад, жителі яких отримують медичні послуги від старовижівської лікарні, щодо співфінансування  медичного закладу.

Досягнули таких домовленостей про виділення в 2021 році коштів на утримання лікарні:

          Старовижівська ОТГ – 750 000 гривень;

          Дубечненська ОТГ – 300 000 гривень;

          Сереховичівська ОТГ – 200 000 гривень;

          Дубівська ОТГ – 185 000 гривень;

          Смідинська ОТГ – 100 000 гривень.

Проте цих коштів все одно замало. Не вистачає одного мільйона гривень. Аби мати можливість врегулювати це питання, Старовижівська селищна рада направила звернення про виділення додаткових коштів до Кабінету Міністрів України, Волинської обласної ради та Ковельської районної ради. Відповіді поки не отримали, але робота стосовно збереження старовижівської лікарні продовжуватиметься.

Окрім того, Старовижівська селищна рада напрацьовує механізми економії коштів на утримання медичного закладу, такі як модернізація систем теплопостачання, застосування енергоощадливих технологій, можливі оптимізація та реорганізація.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром