У Старовижівському районі знешкодили боєприпаси часів Другої Світової війни

31 Грудня 2020, 10:33
Боєприпаси / Фото ілюстративне 1234
Боєприпаси / Фото ілюстративне

Працівники групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загаону спецпризначення УДСНС України у Волинській області вилучили та знешкодили 15 боєприпасів часів Другої Світової війни у Турійському та Старовижівському районах.

Про це інформують на сайті ДСНС у Волинській області.

«Ці небезпечні знахідки, виявлені громадянами під час прогулянок у лісових масивах, говорять про те, що потрібно бути уважними до будь-яких сторонніх предметів завжди, а найголовніше – не бути байдужим і обов’язково повідомляти про застарілі боєприпаси службу порятунку чи поліцію. Саме від вашого дзвінка може залежати життя дорослої людини чи дитини!», – зазначили у повідомленні рятувальники.

У службі зазначають, що найчастіше такі вибухонебезпечні предмети знаходять діти і молодь.

«Якщо говорити про дітей та молодь, то саме вони найбільше гуляють у таких місцях, де дорослий і не здогадається їх шукати, а тому і першими не лише знаходять вибухонебезпечні предмети, а й встигають їх «вибробувати», наражаючи себе на небезпеку та травми. Саме від нас, дорослих, рятувальників, вчителів, батьків та наших постійних роз’яснень і нагадувань дітям, залежить їх майбуття», – йдеться у повідомленні.

Рятувальники також нагадали як діяти, якщо ви натрапили на боєприпаси.

 


 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024