Старовижівський депутат закликає звернутися до Кабміну щодо фінансування місцевої лікарні

20 Грудня 2020, 13:00
Лікарня 1258
Лікарня

Звертатися щодо фінансування Старовижівської лікарні у першу чергу треба не в районну та обласну ради, а в Кабмін.

У цьому переконаний депутат Старовижівської селищної ради і голова «бюджетної» комісії Юрій Коваль. Про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

Далі подаємо допис без змін.

«В інформаційному матеріалі про проведення засідання позачергової сесії Старовижівської селищної ради, яке відбулось 16 грудня, опублікованому працівниками апарату ради на сайті самоврядного органу, а також поширеному у соціальних мережах, прозвучало повідомлення про те, що депутати звернулися до районної та обласної рад щодо фінансування лікарні у Старій Вижівці.

Під час обговорення цього питання на сесії я висловив свою думку, що чекати допомоги від районної та обласної рад – це абсолютно марна справа. Ковельська районна рада взагалі невідомо з чого сама буде фінансуватися, а обласна не допомагатиме таким лікарням, як наша (дуже цього хотілося б, але я реаліст). Як приклад, навів колишню залізничну лікарню у Ковелі, де виникла заборгованість за оплату теплопостачання. У підсумку обласна рада не оплатила борг, а підприємство, яке надавало відповідні послуги, змогло добитися відшкодування коштів через суд.

Водночас запропонував, щоб апарат селищної ради, у якому працює 12 спеціалістів фінансово-економічного напрямку, розробив звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткових коштів для таких лікарень, як Старовижівська. У подібній ситуації, коли немає з чого платити за комунпослуги, опинилась не лише вона, а й багато інших у нашій області, та й загалом в країні. Тобто це загальнодержавна проблема. І її вирішувати треба на державному рівні. Сумніваюсь, звичайно, що щось з цього вийде. Але все ж тему треба порушувати. Добре, якби про неї заговорили і ті ж районні та обласні депутати.

Ну а ще запропонував, щоб наша селищна рада звернулась до інших рад (у першу чергу тепер уже колишніх райцентрів), щоб вони також почали піднімати це питання і адресовувати його у Кабмін. Колеги по депутатському корпусу і селищний голова Василь Камінський підтримали мою пропозицію. Не знаю, чого апарат селищної ради про неї не згадав. Ну і цікаво, чи його працівники взагалі готують звернення в Кабмін», – написав у дописі Юрій Коваль.

Коментарі
21 Грудня 2020, 00:34
«Медична реформа», яку започаткував Порошенко і продовжує Зеленський, якраз і покликана зменшити витрати держави на медицину. Фінансування «комуналки» переклали на місцеву владу, а тих, хто і після цього виживе, задавлять занижені втричі тарифи на лікування від НСЗУ. І буде з нашою ЦРЛ те, що стало з трьома дільничними лікарнями і тубдиспансером. Як і не було!<br/>Депутатів українська медицина не цікавить, у них кров блакитна, вони лікуються за кордоном.<br/>Як там писала наша землячка: <br/>«Мужики цікаві стали,<br/><br/>Чи ті кості білі всюди,<br/><br/>Чи блакитна кров поллється,<br/><br/>Як пробити пану груди?»
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024