Мизівська бібліотека стала призером обласного конкурсу

19 Грудня 2020, 16:48
Мизівська бібліотека стала призером обласного конкурсу 2031
Мизівська бібліотека стала призером обласного конкурсу

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулося урочисте підбиття результатів обласного онлайн-конкурсу досліджень сакральних пам’яток серед районних (міських) централізованих бібліотечних систем та публічних бібліотек об’єднаних територіальних громад.

Він був організований 16 грудня завдяки управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації та Волинському обласному відділенню Української бібліотечної асоціації.

Для участі у ньому були представлені 18 досліджень, презентацій та відео про сакральні пам’ятки, здебільшого монастирі, церкви та каплиці Волині. Серед них – і робота «Духовна святиня поліського села» про історію церкви Пресвятої Богородиці села Мизове Старовижівської громади. Журі конкуру високо оцінило це дослідження і удостоїли його третього місця. Начальниця управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара вручила бібліотекарці села Мизове, керівниці та авторці представленої роботи Наталії Сачик диплом та подарунковий сертифікат для придбання книг на суму 500 гривень.

Як зауважила Наталія Володимирівна, важливе значення у написанні історії церкви та успіху на обласному конкурсі відіграло те, що багато матеріалів з її минулого було зібрано уродженцем Мизового, краєзнавцем Миколою Шаясюком. Тож спільні старання принесли хороший результат, який невдовзі зможуть оцінити читачі бібліотеки.

 



 

Юрій КОВАЛЬ    

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024