У Старій Вижівці обговорили фінансування місцевої лікарні

11 Грудня 2020, 14:23
У Старій Вижівці обговорили фінансування місцевої лікарні 1727
У Старій Вижівці обговорили фінансування місцевої лікарні

У Старовижівській райдержадміністрації відбулася нарада щодо вирішення питання подального функціонування КНП «Старовижівська центральна районна лікарня» та його фінансування у 2021 році.

Про це інформують у пресслужбі РДА.

Нарада відбулася 11 грудня за участі заступника голови РДА Валентина Чиха та голів Старовижівської, Дубечненської, Смідинської, Сереховичівської та Дубівської територіальних громад.


 

З інформацією про дільність КНП «Старовижівська центральна районна лікарня» виступила директорка Тетяна Свіржевська. Вона детально зупинилася на фінансовому кошторисі установи, послугах, які надаються в медзакладі та їх вартості.

Своїм досвідом щодо реорганізації при реформуванні первинної ланки поділилася директорка КНП «Старовижівський центр первинної медичної допомоги» Наталія Капітула.

Кожен з голів висловив своє бачення щодо подальшого утримання медичного закладу. Присутні дійшли висновку, що лікарню потрібно зберегти, аби люди мали можливість отримати мінімальний рівень спеціалізованої допомоги на місці.

Але лише коштом Старовижівської громади утримати лікарню аж ніяк не вдасться, тому тут однозначно потрібне співфінансування. Відтак, вирішили укласти Меморандум про співпрацю між територіальними громадами та КНП «Старовижівська центральна районна лікарня» щодо його подальшого утримання на умовах співфінансування. Поряд з цим шукати механізми щодо модернізації системи опалення, аби мінімізувати витрати на оплату комунальних послуг.

Питання передачі КНП у власність Старовижівської ОТГ заплановали розглянути на черговій сесії територіальної громади.

Підсумовуючи засідання заступник голови райдержадміністрації Валентин Чих закликав всіх присутніх до конструктивного діалогу, при цьому зазначивши, що лише спільними зусиллями бюджетів територіальних громад можна забезпечити подальшу роботу лікарні на належному рівні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром