Біля села Галина Воля знайшли протитанкові міни часів Другої Світової війни

10 Грудня 2020, 11:44
На Волині знайшли снаряди часів Другої Світової війни 2016
На Волині знайшли снаряди часів Другої Світової війни

Працівники групи піротехнічних робіт  УДСНС України у Волинській області вилучили та знешкодили три вибухонебезпечних предмети.

Дві протитанкові міни та артилерійський снаряд часів Другої Світової війни знайшли 9 грудня у Луцькому та Старовижівському районах області. Про це інформує пресслужба рятувальників.

Два предмети, що за зовнішніми ознаками нагадували боєприпаси, виявили за кілька кілометрів від села Галина Воля Старовижівського району. Група піротехніків вилучила небезпечні знахідки і знешкодила їх. З’ясувалося, це дві протитанкові міни часів ІІ Світової війни.

В обох випадках вибухонебезпечні предмети виявлені на відкритих територіях на поверхні ґрунту. Імовірно, їх віднайшли і викинули «чорні» археологи, які у пошуку цінностей наразили на небезпеку не тільки власне життя, а й тих, хто потім випадково натрапив на ці предмети.

Загалом 9 грудня підрозділи Управління ДСНС України у Волинській області здійснили 56 виїздів для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів, проведення навчань та тренувань.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром