95-річчя зустріла відома на Старовижівщині вчителька

01 Грудня 2020, 21:42
1788

1 грудня 95-й день народження зустріла Катерина Пишняк – жителька села Чевель, яка багато десятиліть навчала дітей у місцевій школі, займала активну громадську позицію, було учасницею багатьох культурно-освітніх заходів, які проводились на Старовижівщині.

Наш край став для неї рідним з 1949 року – відтоді, як її направили до нас працювати на освітянській ниві. А народилась Катерина Онисимівна на Сумщині. На її долю випало пережити колективізацію, переїзд із сім'єю на Донбас, де її застав страшний Голодомор 1932-1933 років. Крім того, у період війни Катерина Пишняк була вивезена на примусові роботи у Німеччину. Після звільнення їй довелось ще стати учасницею війни, в армії вона навіть дослужилась до звання єфрейтора 


 

Суворі випробовування не похитнули у серці жінки віри у добро. І ось уже 95 років Катерина Онисимівна дарує знайомим, близьким, односельчанам тепло своєї душі, завжди демонструє людяність, повагу і чуйне ставлення до кожного, любов до рідного краю.

Приєднуємось до численних вітань, які сьогодні звучать на адресу Катерини Пишняк від її земляків, колишніх учнів, учасників художньої самодіяльності, багатьох інших жителів Старовижівщини, які добре знають її та цінують, і бажаємо Катерині Онисимівні міцного здоров'я, радості та Божого благословення!

Юрій КОВАЛЬ

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024