Старовижівчани долучилися до загальноукраїнської акції «Запали свічку»

29 Листопада 2020, 10:19
2007

Пам'ять жертв Голодомору 28 листопада старовижівчани традиційно вшанували в центрі селища на площі Миру біля пам'ятника архістратигу Михаїлу.

Про трагічні події 1932-1933 років, мільйони загиблих в інші періоди присутнім нагадав селищний голова Василь Камінський.  

Багато десятиліть радянська влада замовчувала про цю трагедію, а відкрито усю правду, яку довелось пережити українцям, озвучили вже за часів незалежності нашої держави. Свідками штучного винищення народу були десятки уродженців центральних та східних областей України, котрі в післявоєнний період приїхали працювати на Старовижівщину. Їх спогади увійшли у книгу нашого земляка, вихідця із Серехович Андрія Бондарчука. Про це на зібранні присутнім розповів керівник організаційного відділу апарату РДА В'ячеслав Недзельський, котрий також повідомив, що і рідним його дружини також довелось пережити Голодомор.

Ведучий заходу Сергій Кабарчук запропонував старовижівчанам вшанувати пам'ять померлих хвилиною мовчання, а також запалити поминальні свічки. Після цього представники духовенства селища провели заупокійні молитви за душі мільйонів людей, які загинули старшною голодною смертю.






















 

Юрій КОВАЛЬ

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024