Дубечненській ОТГ можуть збільшити субвенцію на будівництво доріг, а Смідинській зменшити

21 Листопада 2020, 13:29
Дорога / Фото ілюстративне 3296
Дорога / Фото ілюстративне

Члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики погодили розпорядження голови ОДА про перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на 2020 рік.

Про це інформують на сайті Волинської обласної ради.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк повідомив, що департамент інфраструктури облдержадміністрації надав пропозицію щодо перерозподілу   бюджетних призначень цієї субвенції між місцевими бюджетами у зв’язку із економією коштів по окремих об’єктах.

Таким чином Маневицькому районному бюджету передаються кошти у сумі 5,6 мільйонів гривень для дофінансування проєкту «Капітальний ремонт автомобільної дороги  місцевого значення Собіщиці – Колодії – Вовчиць – (М-07) – Комарове – Розничі – (Р-14) (на ділянці км 8+700 до км 9+200; км 9+700 до км 26+000)», що реалізується в рамках міжнародної технічної допомоги ЄС «Дороги, що з’єднують польські та українські  кордони». Крім того, збільшуються обсяги субвенції бюджетам Цуманської,  Голобської та Дубечненської ОТГ з одночасним зменшенням бюджетам Луцької, Смідинської, Гіркполонківської ОТГ на суму 1,2 мільйон гривень.

Окрім того, він розповів, що у зв’язку з економією коштів департаментом інфраструктури ОДА по об’єктах капітального (115 тисяч гривень) та поточного середнього ремонту (2, 2 мільйони гривень), ці бюджетні призначення пропонується передати ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» у Волинській області».

Депутат Анатолій Грицюк висловив своє обурення щодо інформації, яка днями прозвучала у ЗМІ, стосовно здійснення корупційних дій посадовцями ДП «Служба місцевих автомобільних доріг в області». Він також висловив критику стосовно їхньої роботи загалом.

«Їм виділяються значні суми коштів і здавалося б можна відремонтувати чимало доріг. Чому вони так неефективно працюють?», – поцікавився він.

Втім це питання так і залишилось без відповіді, як і зауваження голови бюджетної комісії облради Михайла Імберовського.

«Ми два тижні тому збирались, щоб розподіляти ці кошти, сьогодні нам пропонують схвалити кардинально протилежне рішення. Я, як депутат обласної ради, хотів би спершу отримати рекомендації профільної комісії, яка опікується ремонтом доріг,  адже стосовно цього перерозподілу у нас виникає чимало запитань», – наголосив він.

Депутат Володимир Бондар підтримав колегу і теж виказав своє незадоволення.

«Ми не можемо бути сліпими кошенятами. Є певна процедура прийняття рішень. Ми ж достеменно не знаємо хто і коли проводив тендери, який відсоток виконання робіт і так далі... На моє переконання, нашому рішенню має передувати рішення профільної комісії», – зазначив він.

В результаті обговорення члени бюджетної комісії рекомендували департаменту інфраструктури облдержадміністрації попередньо погоджувати перелік об’єктів, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення і доріг комунальної власності у населених пунктах з постійною комісією обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ.

Коментарі
22 Листопада 2020, 19:58
Сереховичі. дивно.чому ніяких субвенцій.ніяких грандів.ніякого будівництва в Сереховичах хоч би тих самих доріг .Таке враження .що керівництво думає тільки про своі зарплати і аби день до вечора.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39