У Старій Вижівці відбулася перша сесія новообраної селищної ради

20 Листопада 2020, 10:30
У Старій Вижівці відбулася перша сесія новообраної селищної ради 6510
У Старій Вижівці відбулася перша сесія новообраної селищної ради

У Старій Вижівці відбулося засідання першої сесії восьмого скликання селищної ради.

Засідання відбулося 19 листопада. На нього приїхали 21 із 22 обраних депутатів. Інформацію про результати виборів перед присутніми озвучила голова Старовижівської селищної територіальної виборчої комісії Оксана Омельчук.

Депутати підписали текст присяги і отримали посвідчення. Після цього Оксана Омельчук озвучила результати виборів голови Старовижівської селищної ради. Новим керівником громади став директор ЗОШ І-ІІ ступеня с. Галина Воля Василь Камінський. У вітальному слові Василь Федорович зазначив, що своїм головним завданням вважає розвиток громади, повернення довіри жителів до її керівництва, втілення у життя нових креативних ідей. Надалі депутати проголосували за припинення повноважень селищного голови Володимира Семенюка та секретаря селищної ради, підтримали проєкт рішення про припинення повноважень голови та секретаря Старорогутівської сільської ради і виконуючих обов'язки старост селищної ради.

На посаду секретаря селищної ради Василь Камінський запропонував кандидатуру депутата Анатолія Лавринюка. За підсумками таємного голосування його підтримали 14 депутатів. 8 висловилися проти. У підсумку новообраним секретарем став Анатолій Лавринюк, котрий до цього трудився на посаді заступника начальника Старовижівського районного управління соціального захисту населення РДА.

Голова Старовижівської РДА Максим Приймачук, котрий також взяв участь у роботі засідання сесії, побажав новообраному керівництву громади та депутатам плідної роботи, висловив сподівання на конструктивну співпрацю та взаємодію заради розвитку краю.

Василь Камінський зазначив, що має намір найближчим часом здійснити поїздки селами ОТГ і обгоровити із людьми кандидатури на посади староста. За його словами, графік цих зустрічей буде оприлюднений для ознайомлення широкого кола громадян. Після цього старовижівські депутати визначили склад постійних комісій, які працюватимуть у раді. Найчисельнішою із них буде з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва. Наступного тижня планують провести нове засідання сесії, на якому депутати з-поміж інших питань мають затвердити керівництво постійних комісій.












 

Юрій КОВАЛЬ

Коментарі
20 Листопада 2020, 13:56
За підсумками таємного голосування секретаря підтримали 13 депутатів та голова, 8 висловилися проти.<br/>Всього депутатів 22, присутні 21, 13+8=21, плюс голос голови.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024