З початку пандемії у Старовижівському районі 31 медик підхопив коронавірус

18 Листопада 2020, 14:01
Засідання комісії 1169
Засідання комісії

У Старій Вижівці відбулося засідання районної групи моніторингу виконання вимог рішень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації щодо запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV.

Про це інформує пресслужба Старовижівської РДА.

Засідання відбулося 18 листопада.

Завідувач Старовижівського районного лабораторного відділення Михайло Дяченко зазначив, що епідемічна ситуація з розповсюдженням CОVID-19 залишається напруженою. На сьогодні в районі 258 випадків лабораторно-підтвердженого захворювання на COVID-19, 206 жителів району подолали недугу. Із них медичні працівники – 31 (одужало – 28), вчителі – 30 (одужали – 19), діти – 11 (одужали – 11). На даний час в районі 46 активно хворих на COVID-19, з них: 13 госпіталізовані (10 в інфекційному відділенні КНП «Ратнівська центральна районна лікарня», 1 – Ковельське МТМО, 2 – обласна інфекційна лікарня), 33 – лікуються амбулаторно під наглядом сімейних лікарів. Шість випадків хвороби завершились летально.

Заклади охорони здоров’я району працюють в карантинному режимі. Лікуються тільки ургентні хворі. Планова госпіталізація не проводиться.

За словами начальника районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Володимира Черемушка, працівники управління постійно проводять моніторингові рейди щодо дотримання закладами торгівлі, громадського харчування, освіти протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Загалом за поточний тиждень провели 21 комісійних моніторингових перевірок суб᾽єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у період карантину на території Старовижівського району. Серед перевірених суб᾽єктів господарювання: 2 – заклади загальної середньої освіти (с. Журавлине, с. Нова Вижва), 2 – заклади дошкільної освіти (с. Журавлине, с. Нова Вижва), 14 – закладів торгівлі продовольчими товарами (с.Любохини, с.Секунь, с.Буцинь, с.Седлище), 2 – заклади торгівлі непродовольчими товарами та 1 аптеку ( с.Буцинь). за результатами перевірок у семи закладах виявили порушення санітарних та протиепідемічних вимог, склали 7 протоколів за ст.42 Кодексу України про адміністративні порушення за недотримання санітарних та протиепідемічних вимог, визначених Постановою Головного державного санітарного лікаря України №17 від 09.05.2020р.

Підсумовуючи засідання голова райдержадміністрації Максим Приймачук закликав членів моніторингової групи і надалі здійснювати ретельний контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у місцях найбільшого скупчення людей – адже це запорука здоров’я населення району.

Також закликав жителів району бути свідомими і не нехтувати засобами індивідуального захисту. Всім, хто перебуває на самоізоляції, дотримуватись умов і не наражати на небезпеку інших, оскільки загроза поширення коронавірусної інфекції є досить високою.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024