Вийшла друком перша хрестоматія сучасної дитячої літератури Волині

18 Листопада 2020, 11:00
палітурка хрестоматії 549 Джерело: voladm.gov.ua
палітурка хрестоматії

Зʼявилася перша хрестоматія сучасної дитячої літератури Волині.

Про це йдеться на сайті Волинської облдержадміністрації.

До навчального видання «Сучасна дитяча література Волині», укладачем якого є кандидат педагогічних наук, доцент кафедри філології та методики початкової освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки Валентина Вітюк, включено біографічні відомості про 30 письменників Волині та їхні найпопулярніші твори для дітей молодшого шкільного віку. Твори різножанрові: колискові пісні, лічилки, скоромовки, вірші-звукограйки, вірші-жарти, вірші, казки, оповідання, одна повість. До кожного твору є проблемно-пошукові питання, різнорівневі завдання такі, як: розкрийте значення приказок, прислів’їв, скоромовок, народних прикмет тощо, запам’ятайте їх; відгадайте загадки, проаналізуйте вірші-небилиці, жарти; порівняйте художні твори за жанровими особливостями, ідейно-тематичним змістом, настроєм тощо; попрацюйте з ілюстраціями, структурно-логічними схемами, намалюйте малюнок самостійно; прочитайте цікаву інформацію; ознайомтесь з інформацією самостійно; виконайте творче завдання; виконайте завдання на конкурс «Вивчай і прославляй волинський рідний край!».


 

У додатках до видання розміщено літературну карту Волині (одна загальна, одна по місту Луцьку і дев’ять по районах: Луцький, Горохівський, Іваничівський, Любомльський, Локачинський, Турійський, Шацький, Старовижівський, Ковельський); нотний додаток до віршів, покладених на музику (35 пісень); диск із фонограмами-мінус,-плюс до творів, написаних волинськими письменниками і композиторами; диск із фільмами про життєвий та творчий шлях письменників.

Пропоноване навчальне видання органічно доповнює чинні підручники з літературного читання для здобувачів початкової освіти. Це є перший проєкт серед областей України, в якому поєднано поезію і музику, представлено різні жанри літератури Волині, подано аудіо- та відеоматеріали життєвого та творчого шляху письменників рідного краю.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024