У Раді поки не розглядатимуть законопроєкти про доступне розмитнення «євроблях»

10 Листопада 2020, 12:20
752

Верховна Рада України найближчим часом не буде розглядати наявні законопроєкти про доступне розмитнення авто.

Відповідне рішення прийняли на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики – пише ТСН

Міністерство фінансів виступило проти зниження податків при розмитненні авто. У відомстві зазначили, що це призведе до зменшення доходів бюджету, а наступного року треба виплачувати гроші для незаможних верств населення, постраждалих від COVID-19. А проблема нерозмитнених «євроблях»  є надуманою, оскільки за останні два роки їх ввезено в Україну всього 30 тисяч одиниць.

Ще однією проблемою з розмитнення «євроблях» є відсутність у їх користувачів документів на авто, які потрібно подавати під час розмитненні.

За словами співавтора законопроєкту Мар’яна Заблоцького, проєкт про доступне розмитнення направлений не стільки на розв'язання проблеми нерозмитнених машин в Україні, скільки на зменшення вартості вживаних авто.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував парламентарям долучитись до створення нового законопроєкту про доступне розмитнення авто і погодити його з Мінфіном.

Додамо, що наразі на розгляді у Верховній Раді перебуває три законопроєкти щодо доступного розмитнення. Зараз ставки розмитнення складені таким чином, що легалізація вживаного автомобіля у деяких випадках сягає 250-650% від його митної вартості. 

Читайте також: Податки для ФОПів у 2021 році зростуть

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024