Кого вітати зі святами та іменинами 10 листопада

10 Листопада 2020, 08:00
1028

Доброго ранку, читачі. Сьогодні вівторок, 10 листопада.

Всесвітній день молоді

У цей день на  Всесвітній конференції молоді у Лондоні, що відбувалася 1945 року, заснували Всесвітню федерацію демократичної молоді.

Міжнародне об’єднання молодіжних організацій – це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, який об’єднує молодь незалежно від політичних і релігійних поглядів, расової та національної приналежності. ВФДМ веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне згуртування прогресивної молоді проти колоніалізму, неоколоніалізму, фашизму та расизму.

Сьогодні також Всесвітній день науки. Свято заснували 2001 року під егідою ЮНЕСКО. Святкові заходи спрямовані на популяризацію науки, як інструменту миру і злагоди на Землі.

Міжнародний день бухгалтерії святкують щорічно 10 листопада.

Дату обрали не випадково – 10 листопада 1494 у Венеції була опублікована книга «Все про арифметику, геометрію і пропорції», автором якої був Лука Пачіолі, який у ній спробував підсумувати знання про математику того часу.

Один із розділів цієї книжки називалася «Про рахунки та інші записи», в якій Пачіолі описав використання журналів-ордерів і регістрів бухгалтерського обліку. 

День ангела святкують: Арсен, Георгій, Іван, Кузьма, Наум, Микола, Павло, Тимофій, Анна, Неоніла, Параскева, Афанасій.

Читайте також: Соцвиплати на дітей у 2021 році: чого чекати батькам та опікунам

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024