У Старовижівському районі двічі обікрали будинок

21 Жовтня 2020, 14:17
Пограбування / Фото ілюстративне 2946
Пограбування / Фото ілюстративне

У Старовижівському районі відбулися пограбування.

Про це йдеться в ухвалі суду від 28 вересня 2020 року.

До Старовижівського районного суду Волинської області надійшло клопотання слідчого  про продовження строку досудового розслідування в кримінальному провадженні від 29 березня 2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, частиною 3 статті 185.

28 березня 2019 року до поліції надійшла заява від особи, що близько двох тижнів тому візуально знайома особа шляхом вільного доступу з будинку викрала у заявника мобільний телефон, бензопилу, зварювальний інвертор, два балончики з монтажною піною.

Читайте також: У Старій Вижівці пограбували дві квартири

На підставі заяви 29 березня 2019 року відомості про вчинення кримінального правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення.

Крім цього, 10 квітня 2019 року до поліції надійшла заява про те, що в ніч на 30 березня 2019 року невідома особа шляхом пошкодження металевого кріплення вхідних дверей проникла до будинку, з якого викрала перфоратор, акумуляторний шуруповерт з двома акумуляторами та зарядним пристроєм, малокаліберну гвинтівку, три акумулятори, три картонні коробки з копійками номіналом «гривня», сумку з мобільними телефонами, сир та  домашню ковбасу. 

19 квітня 2019 року кримінальні провадження об'єднали в одне провадження.

З моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань орган досудового розслідування проведено значний обсяг слідчих дій:

  • провели огляд місця події
  • допитали ряд свідків;
  • провели слідчі експерименти за участю свідка, потерпілого;
  • провели товарознавчу експертизу, проведено огляд речей.

Однак для прийняття законного, повного та неупередженого рішення щодо закінчення досудового розслідування, відповідно до статті 283, необхідно провести ряд інших слідчих та розшукових, процесуальних дій.

До закінчення строку досудового розслідування, який спливає 29 вересня 2020 року, необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій, зокрема:

  • повторно допитати свідків та перевірити їх на причетність до вчинення злочинів;
  • провести радіорозвідку місцевості у період вчинення злочинів та звернутись з клопотанням до слідчого судді про тимчасовий доступ до речей та документів;
  • провести одночасний допит між потерпілим та свідками; надати доручення оперативному підрозділу щодо встановлення місце знаходженя викраденого майна.

В судове засідання слідчий не з'явився, подав до суду письмову заяву, про розгляд клопотання без його участі у зв'язку з проведенням невідкладних слідчих дій, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Суд постановив частково задовольнити клопотання слідчого.

Строк досудового розслідування продовжили до 29 березня 2021 року.

Читайте також: 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром